lauantai 27. syyskuuta 2014

Ajan tiedustelua

Perjantaina 19.9. soitin isomman kaupungin sairaalaan. Puheluun vastasi kiireisen oloinen nainen. Heti alkuun hän kertoi, että heillä oli kaikki sekaisin muuton vuoksi. Hän etsi tiensä tietokoneen luo ja ryhtyi sitä availemaan. Koneelta hän näki, että minulle oli lähtenyt postin mukana kirje, josta kävisi ilmi, että minulle oli varattu aika mammografiaan torstaiksi 2.10. ja lääkärin puheille pääsisin maanantaina 13.10.

Taas kaksi viikkoa ennen seuraavaa vaihetta. Ja mammografia? Minähän olin mammografiassa jo käynyt  kolme viikkoa sitten. Entä lääkärin aika? Sekin vasta reilun kolmen viikon päässä. Yritin kysyä puhelimen toisessa päässä olevalta naiselta, eikö olisi mitenkään mahdollista päästä aikaisemmin, kun kyhmyn huomaamisesta oli jo neljä viikkoa ja lääkärikin oli tehnyt minusta kiireellisen lähetteen. Nainen käski minun soittaa johonkin muualle ja kysyä sieltä, heillä kun nyt oli kaikki sekaisin.

Niinpä, sekaisin tosiaan. Tunsin, että olin taas lähtöpisteessä.  

3 kommenttia:

  1. Järjetöntä pompottelua olet kyllä kohdannut! Eihän tuollaista epäjärjestelmällisyyttä ja huolimattomuutta pitäisi joutua kenenkään kokemaan, saati tuollaisessa huolta herättävässä tilanteessa. Eksyin blogiisi etsiessäni vertaistunnelmia, itse juuri vakavan sairauden ehkä jo selättäneenä. Jään lukijaksesi :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä toi on jo ihan käsittämätöntä touhua. Ei tuollain saisi tehdä kun lääkärisikin on pyytänyt kiireellistä neulanäytettä ottamaan. Eikö tosta vois jo tehdä jonkun valituksen johonkin. Nyt niitä voimia tarvittaisiin muuhunkin kun tuollaisen asian kanssa taisteluun. No toivon ja pidän peukut pystyssä että saisit asian etenemään ja pääsisit eteenpäin hoitoputkessa. T: 44-vuotias äiti

    VastaaPoista
  3. Kiitos sSsa ja Blokhus. Luottamukseni julkisen terveydenhuollon palvelujen pariin pääsystä on tosiaan koetuksella. Ehkä olisi aiheellista selvittää, mikä on kotikaupungissani suositeltu tapa toimia vastaavissa tilanteissa, ja onko kohdallani näin pystytty toimimaan. Mutta voimat kuluvat tosiaan nyt ihan muuhun. Ei auta kuin kärsivällisesti odottaa ja toivoa, että paha sisälläni on myös kärsivällinen ja jaksaa olla vaiti.

    VastaaPoista